Loading...

 

Fejr det magiske skifte af årstider og deltag i vores Valborgsaften Ceremoni!

Dyk ned i en magisk eftermiddag med en markering af Valborgsaften! Valborgsaften, også kendt som Walpurgis Night, er en tid, hvor vi fejrer overgangen fra vinter til forår og ærer Valborg, en gammel europæisk festdag.

 

 

Dato og tid: Søndag. D. 28/4 kl. 15-17.30.

Sted: Lykkedal Retreat Dalvej 5, 3200 Helsinge

Pris: 250 kr.

 

 

Book din plads her

 

Valborgsaften har dybe rødder og fejres traditionelt den 30. april, aftenen før Valborgsdag den 1. maj. Vi fejrer den på Lykkedal på en søndag, et par dage før den reelle markeringsdato.

Historisk set har Valborgsaften været forbundet med forskellige ritualer og skikke. I nogle kulturer blev bål tændt for at beskytte mod onde ånder. Valborg, også kendt som Saint Walpurga på engelsk eller Valpurga på dansk, var en angelsaksisk missionær, abbedisse og helgen. Hun levede i det 8. århundrede og blev født i Devon, England. Valborgsaften har sine rødder i gamle europæiske traditioner, der er blevet tilpasset og fortsat i moderne tid. Faktisk går Valborgsaftens oprindelse tilbage til før-kristne tider og har forbindelse til gamle keltiske og germanske festivaler.

Den 1. maj, som Valborgsaftenen markerer, blev fejret som en vigtig tid i det keltiske samfund, hvor det blev kendt som Beltane. Beltane markerede begyndelsen på sommerhalvåret og blev fejret med ceremonier, dans og ritualer, der ærede vækst, frugtbarhed og overgangen til den varmere årstid.

Så i dag er Valborgsaften en smeltedigel af gamle europæiske traditioner, der fejrer naturens cyklus og overgangen til foråret, både i sin moderne form og med rødder i ældgamle keltiske og germanske ritualer.

Blomster har også været en vigtig del af Valborgsaften-fejringer, hvor folk traditionelt ville dekorere deres hjem og byer med blomster for at hilse det nye vækstår velkommen. I vores ceremoni vil vi ære traditionen med at dekorere jurten med blomster og grene, som et symbol på fornyelse og skønhed. Dette er en ældgammel skik, der minder os om forårets ankomst og den nye vækst, der kommer med det.

Musik, dans og fællesskab spiller også en central rolle i Valborgsaften-fejringer. Mange steder samles folk omkring bål for at synge, danse og fejre sammen. Hvis vejret tillader det, vil vi starte med en ceremoni omkring bålet, hvor vi vil udføre et ritual for at  markere overgangen til det lysere halvår, lyset der vinder over mørket og lyset i dig. Bål ritualet symboliserer også viljen til at slippe det gamle og omfavne det nye, mens vi fejrer vores forbindelse med naturen og hinanden. Såfremt vejret ikke er med os, vil vi lave en symbolsk ildceremoni i jurten.

Vi starter aftenen med en ceremoniel cacao-drik, der åbner vores hjerter og skaber en forbindelse til vores intentioner. Denne cacao er brygget på et blomsterudtræk for at ære forårets kommen. Vi vil udføre ritualer for at slippe det gamle og omfavne det nye til musik, lydhealing, energiøvelser og essentielt oliebad. Til sidst i ceremonien vil Natassia guide en trommerejse for at at opnå kontakt til inderste drømme og visioner for 2024. 

 

Ja tak til magisk forårsfejring på Lykkedal