Loading...

Efterårsjævndøgns Ceremoni – En fejring af årets cyklus

Tid: Torsdag d. 21. september kl. 11-13.30
Sted: Lykkedal Retreat, Dalvej 5, 3200 Helsinge

Pris: 300 kr.

 

 

Få plads her

 

 

Kære sjæl,

Efterårsjævndøgnet, også kendt som Mabon, er en tid, hvor vi fejrer balance, høst og taknemmelighed. Dette tidspunkt på året, hvor dag og nat er lige lange, har i mange kulturer været betragtet som en hellig tid. Mabon er en traditionel høstfest, opkaldt efter den keltiske gud for frugtbarhed, og markerer midtpunktet i høstsæsonen. Det er en tid til at reflektere over det år, der er gået, tage imod de gaver, vi har høstet, og forberede os på de kommende måneder med mørke og indadvendthed.

Historisk set har efterårsjævndøgnet været fejret som en tid til at samles med familie og fællesskab, hvor man delte mad fra årets høst og takkede jorden for dens overflod. Der blev tændt bål for at ære solen og lyset, og folk brugte denne tid til at give slip på det gamle for at gøre plads til det nye. Ritualer, hvor man skrev ned, hvad man ønskede at give slip på, og derefter brændte det i flammerne, var almindelige. Denne tradition lever videre i vores moderne fejring af Mabon, hvor vi fortsat ærer naturens cyklus og vores plads i den.

I år er denne fejring særligt kraftfuld, da den følger lige efter den spirituelle opvågning og dybe indsigt, som super fuldmånen i Fiskenes tegn den 18. september har bragt os. Energien fra denne måne, som kulminerede i en tid med intens følelsesmæssig renselse og indre transformation, vil fortsat påvirke os frem mod trekvartmånen den 24. september. Vi kan bruge denne tid til at integrere de indsigter og energier, vi har modtaget, og lade dem guide os i vores ceremoni ved efterårsjævndøgnet.

 

Ceremoniens indhold:

  • Fejring af Mabon og årets cyklus: Vi begynder ceremonien med at ære Mabon, efterårsjævndøgnet, og hele årets cyklus. Vi ærer både lyset og mørket, som er en del af vores rejse gennem livet. Hvis vejret tillader det, samles vi omkring et bål, hvor vi reflekterer over, hvad vi har opnået, og sætter intentioner for den kommende tid.

  • Ceremoniel cacao: Vi drikker ceremoniel cacao, som er kendt for sine hjerteåbnende egenskaber. Denne cacao, skabt med lavendel for at berolige og åbne hjertet, hjælper os med at forbinde os dybt med vores indre landskab og åbne os for de intentioner, vi ønsker at sætte. Cacaoen støtter os i at finde balancen mellem at give slip og tage imod, hvilket er essensen af Mabon.

  • Energiøvelser og dans i jurten: Efter cacaoen bevæger vi os ind i jurten, hvor vi gennem energiøvelser og bevægelse arbejder med at løfte og balancere vores energi. Vi ærer høsten gennem bevægelse og kropslig udfoldelse for at forløse stagnation og åbne os for efterårets flow og vitalitet.

  • Afsluttende trommerejse: Som en dyb og spirituel afslutning på ceremonien vil vi begive os ud på en trommerejse, hvor trommens rytmer vil guide os dybt ind i vores bevidsthed. Denne rejse hjælper os med at integrere de energier, vi har arbejdet med, og forbinde os med vores indre visdom og den større natur. Trommens kraftfulde lyd skaber en bro mellem det bevidste og det ubevidste, og fører os ind i en tilstand af dyb meditation og indsigt.

Efterårsjævndøgnet og Mabon er en tid til at finde balance, både i os selv og i vores omgivelser. Det er en mulighed for at bringe lys ind i mørket, tage det bedste fra sommeren med os, og forberede os på den indre rejse, som efteråret inviterer os til. Lad os samles og fejre denne tid i fællesskab, mens vi ærer den kraftfulde energi, som både Super Fuldmånen og efterårsjævndøgnet bringer.

 

Ja tak til årstidsfejring på Lykkedal

 

Jeg glæder mig til at dele denne magiske og dybtgående oplevelse med dig.

 

Kærligst,
Natassia